Over ons

 

Het onstaan van Velumount:

Arthus Wyss uit Bern, Zwitserland heeft de Velumount® methode ontwikkeld en in de loop der jaren steeds verbeterd.

“Mijn ademhaling stopte zo vaak ’s nachts, dat ik er volgens mijn arts rekening mee moest houden op mijn 45e te moeten slapen met een ademhalingsapparaat. Dit wilde ik niet en ik ging op zoek naar een andere oplossing voor mijn slaapprobleem én snurken. Door mijn werk kwam ik veel in aanraking met medisch-technische apparatuur. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde ik een klein product, de slaapbeugel, waar ik patent op kreeg. Deze beugel verhielp het snurken en garandeerde mij een vrije ademhaling tijdens mijn slaap”.

“Om het product naar optimale tevredenheid te ontwikkelen, heb ik veel testen uitgevoerd in een zelf ingericht slaaplaboratorium. Ik heb filmopnames van de keelholte, het gehemelte en huig gemaakt tijdens de slaap, dit in verschillende posities. Ook heb ik veel gesprekken gevoerd met artsen, gespecialiseerd op keel, neus- en oorgebied (KNO-artsen). Het resultaat is dat Velumount® nu al ruim 10  jaar bestaat en er meer dan 15.000 mensen wereldwijd geholpen zijn. Het doet me ontzettend veel deugd dat Velumount® ook bij andere mensen goed functioneert en effectief werkt.”

Sinds 2006 is Velumount® uitgebreid en heeft Arthur Wyss meerdere locaties in Zwitserland, Duitsland, Oosterijk en Australië met professionele teams die mensen van hun snurkprobleem en slaapapneu afhelpen.

 

 

Velumount® Nederland:

Sinds 2007 mag Velumount Nederland de Velumount® methode in Nederland aanbieden. Het Nederlandse Velumount® team bestaat uit ervaren fysiotherapeuten en KNO artsen. De afgelopen jaren heeft Velumount Nederland voor velen het snurk en slaapapneu probleem kunnen verhelpen.

 

Hier vindt u enkele ervaringen van onze Velumount® gebruikers.