Ervaringen

 Hallo Monique.

Na enkele maanden een beugel wil ik je even vertellen hoe het mij vergaan is, Je weet misschien nog, ik had geen moeite met indoen en de workshop was zo gedaan, Een week heb ik nodig gehad om er aan te wennen, het indoen gaf geen problemen alleen mijn keel moest er aan wennen. Ik heb  een week later doorgebracht met een vriendin op een hotelkamer en zij heeft geen gesnurk gehoord en lekker door geslapen. Ook mijn partner wordt niet meer wakker van mij. Ik stond in de ochtend vaak op met een lichte hoofdpijn, ook deze is met de beugel helemaal verdwenen. Ik doe de beugel in wanneer het donker is en we gaan slapen. Wanneer ik wakker word gaat deze weer uit. Het is een vast ritueel geworden en het gaat op gevoel. Het drinken en praten gaat prima. Ik heb er veel baat bij en kan het iedereen die snurkt aanraden, maar ga eerst naar het ziekenhuis om te laten vaststellen waardoor het snurken komt. Ik heb allerlei middeltjes en dingen gekocht  tegen het snurken niets hielp. Daarom deze velumount beugel is uniek, ik ben mijn neus-keel en oorarts dankbaar voor de raad om met jullie in contact te treden. Jammer dat dit niet vergoed wordt door de ziektekosten verzekering en al die dure operaties wel.

Nogmaals bedankt.

Vriendelijke Groeten A. Huisintveld

 

 Velumount Vroomshoop – t.a.v. Carolijn Worner.

Goedemorgen,

Zoals afgesproken bij mijn bezoek op 7 januari j.l.  hierbij een reactie.

De extra beugel die ik heb meegekregen bevalt prima al is hij wat steviger en moeilijker in te brengen. Heb er verder geen problemen mee. Ook de oude beugel die je weer in vorm hebt gebracht voldoet uitstekend al blijft links achterin de keel een gevoelig plekje bij een nacht gebruik. Maar het is prima te doen.

Met de geïrriteerde mondhoeken gaat het beter nadat je de beugel onder handen hebt genomen. Al met al een tevreden mens.

Nogmaals hartelijke dank voor de service en het engelengeduld.

Met vriendelijke groet,

Mevr. A. S.
Januari 2014

 

 Velumount Wapenveld bedankt.

Van de KNO arts kreeg ik te horen van het bestaan van Velumount, en na veel informatie van het internet heb ik een afspraak gemaakt met Monique Boonstra in Wapenveld. Toen ik de beugel zag dacht ik, wat een simpel ding, en dat dit de oplossing zou zijn tegen snurken. Na een paar keer oefenen lukte het me vrij snel ermee om te gaan, de derde nacht heb ik hem de hele

nacht in gehad. Inmiddels voor de nacontrole geweest en een paar nieuwe beugels meegekregen.

Ik ben heel blij met het resultaat, Velumount verdient meer bekendheid.

Mw. A t Leeuwarden
December 2012

 

 De Grote Verandering

Sinds oktober 2011 gebruik ik de Velumount (snurkbeugel) en dit tot grote tevredenheid. Mijn vrouw heeft vanaf de eerste nacht, dat ik de beugel gebruik uitstekend geslapen en heeft totaal geen last meer van mijn gesnurk. Bij het aanpassen van de beugel had ik veel last van kokhalzen, maar onder de uitstekende begeleiding van mevr. Boonstra - Grove uit Wapenveld, heb ik dat mezelf in een paar avonden kunnen afleren. Dat was wel even doorzetten! Al met al zijn wij erg tevreden met het resultaat van deze anti-snurkbeugel.

Teake Brandsma,  St. Annaparochie
Maart 2012

 

Best velumount team,

In oktober ben ik via de  specialist na onderzoek door verwezen naar velumount.Dit vanwege extreem snurken. Dus naar Wapenveld voor een workshop.Door Monique Boonstra welkom  geheten en op mijn gemak gesteld.De beugel uitgeprobeerd en geoefend.De hele  middag als heel prettig ervaren.Thuis de eerste nacht niet in gedaan  vanwege gevoelige keel.Daarna meteen doorgezet.Mijn man werd die nacht wakker  van de stilte!!! Ik heb geen enkele nacht meer gesnurkt en slaap veel  rustiger.Heb hem nu drie maanden en het gaat prima.Ik kan het iedereen met snurk  problemen van harte aan bevelen.Het is erg jammer dat de verzekering niets wil vergoeden, terwijl het de gezondheid,door een veel betere nachtrust ten goede  komt.Maar het is het geld zeker waard.

Vriendelijke groeten
H van  Zandwijk-Bijlsma
Franeker, December 2011

 

Beste Janinne en medewerkers,

Ik was de eerst belgische velumount beugel gebruiker met succes. Waarvoor nogmaals hartelijk dan. Simonne die onlangs bij jullie is langs geweest heeft zich hier in de kliniek in Zottegem laten testen met de velumount beugel, met succes natuurlijk. Ze heeft haar cipab-apparaat mogen achterlaten. De dokters hebben er foto's van genomen en zullen waarschijnlijk met jullie nog contact nemen. Er is ook veel interesse bij andere personen die ons opbellen.

Ik ben ook van plan om het via de tv (telefacts) in België te laten uitzenden, m.a.w. een reportage van te maken, van zodra ze mij contacteren. Hou ik jullie zeker op de hoogte.

Ik heb ook aan zes personen gisteren de folder moeten doorgeven omdat zij ook bij jullie willen komen. Mijn broer zou zelfs volgende week al contact met jullie opnemen om een afspraak te maken.

Zoals je ziet zitten wij hier niet stil om jullie pracht uitvinding te promoten.

Met vriendelijke groeten, Misschien kom ik met mijn broer nog eens mee.

P.S: indien mogelijk stuur mij ook nog wat foldertjes op, mijn voorraad is bijna op.

Mario Coppens
België, Maart 2010

 

Mijn ervaring:

Op advies van de KNO arts ben ik bij Velumount terecht gekomen, omdat ik tijdens mijn slaap bij het inademen de luchtweg dusdanig aanzuig, dat deze een verminderde doorgang heeft (minder dan 50%) Deze constatering is tijdens een zgn. snurkscopie vastgesteld. Dus ik kwam niet voor het snurken.

Nadat ik de workshop heb bezocht, heb ik direct de eerste avond de Velumount geplaatst. Eerst nog wat onwennig (10 minuten prutsen en kokhalzen) maar na enig doorzetten toch gelukt. De eerste nacht heb ik de beugel plm. 4 uur gedragen omdat de keel toch wat rauw aanvoelde. De tweede nacht ging het plaatsen al wat vlotter en heb ik de hele nacht de velumount gedragen. Toen al een gevoel dat ik fitter opstond. De derde nacht de velumount plm 5 uur gedragen, omdat de keel weer rauw aanvoelde. De twee daarop volgende nachten ging het plaatsen steeds vlotter en heb ik beide nachten goed doorgeslapen en stond ik- ongekend – weer fit op. Echter bleek ’s-morgens dat ik toch weer snurkte en nu harder dan ooit tevoren. Tevens gaf mijn vrouw aan dat ik veel intenser sliep. Wanneer ik voorheen een keer snurkte, was een kleine opmerking (draai je even om) of een kleine por al voldoende om, me te laten omdraaien. Echter krijgt ze nu geen teken van leven meer. Ik slaap er volledig doorheen en kan ik me dat ’s-morgens helemaal niet meer herinneren. Door een verkoudheid en een keelontsteking heb ik de velumount 4 dagen niet gebruikt, maar daarna ben ik er gewoon weer mee begonnen. Het plaatsen is nu een fluitje van een cent. Eerst ging ik er speciaal voor naar de badkamer, maar nu plaats ik de velumount gewoon in de slaapkamer. Het gevoel van fit opstaan heb ik lang niet gekend.

Het plaatsen van de beugel is echt een kwestie van ontspannen plaatsen en doorzetten.

Dhr. v/d M
Vroomshoop, Januari 2010

 

Goedendag Velumount,

Samen, mijn vrouw en ik, zijn positief over het gebruik van de beugel. Het is alleen geen gezicht zoals ik in bed lig met die beugel. Maar ’s nachts hebben we allebei ( als ik de beugel gebruik ) toch de ogen dicht en kunnen we ze ook dicht houden, tot de wekker gaat.

Dhr. E. T.
Rijssen, Juli 2009

 

Hallo,

Na een aantal slechte ervaringen met andere middelen tegen het snurken, was ik in eerste instantie sceptisch over de Velumount. Het inbrengen van de beugel viel, mede door de geruststellende aanpak van de fysiotherapeute, heel erg mee. De keel is de eerste paar dagen wat gevoelig geweest en soms is mijn huig wat langer, maar slinkt weer na een tijdje. Ik draag de beugel sinds mei 2009 en het werkt absoluut. Mijn vrouw hoeft niet meer in een andere kamer te gaan liggen.

Dhr. R. H.
Juni 2009


Velumount team,

Na eerst met wat argwaan naar de workshop, want het leek mij niet goed dat door zo’n betrekkelijk eenvoudig beugeltje, je van het snurken af kon komen. Maar nu iedereen blij dat ik van het snurken af ben en het meest nog mijn vrouw, eindelijk de hele nacht doorslapen.

Echt perfect, super.

Met vr.gr. B.Schreurs
Vriezenveen, Mei 2009

 

Hallo Velumount,

Ervaring is prima!
Blij dat ik niet meer ergens anders hoef te slapen.
Velumount heeft in Friesland helaas weinig bekendheid.

April 2009 Mevr. v/d Veer, Balk

 

Goedendag,

Nou hier mijn ervaring ik had dit al veel eerder moeten doen want ik snurk namelijk niet meer en ik ben veel meer uitgerust als voorheen. Ik kan deze behandeling die ik niet goedkoop vond een ieder aanbevelen want wat voel ik en vooral mijn vrouw ons blij dat het snachs rustig is in huis nogmaals ik had dit veel eerder moeten doen. En ik zou zeggen ga er eens heen baat het niet het schaadt ook niet en het is de moeite dubbel en dwars waard geweest want ik heb nog nooit zo lekker rustig ga slapen als nu met de beugel van Velumount.

Dhr. Vreulink
Maart 2009


Beste VELUMOUNT team

Sinds de aanschaf van de beugel, gebruik ik hem iedere avond voor het slapen gaan.
Het snurken is bij mij geheel verdwenen. Sindsdien is ook voor het gezin de nachtrust verbeterd. ’s Morgens sta ik merkbaar uitgerust op en heb ik geen last meer van een droge keel. Bovendien is mijn hoofdpijn bij het opstaan minder geworden.
In het begin was ik zeer huiverig over het gebruik van de beugel. Het plaatsen van de beugel achter in de keel zag ik erg tegenop, in het bijzonder door de kokhals neiging. Na uitleg over de beugel en deskundige begeleiding bij het gebruik daarvan, werd ik ervan overtuigd dat het een kwestie is van doorzetten. Per slot van rekening wilde ik af van het snurken. Een operatie als alternatief was voor mij geen optie. Na enkele dagen (probleemloos) was ik in staat om de beugel aan te passen zodat het prettiger aanvoelt. Het plaatsen van de beugel is nu een onderdeel geworden van mijn avondritueel.
De belofte van het VELUMOUNT team van een “ongekende nachtrust” door het gebruik van de beugel is voor mij werkelijkheid geworden.
Beste VELUMOUNT team, mijn hartelijke dank hiervoor en ik hoop dat jullie meer bekendheid krijgen met dit voor mij zéér bijzondere product.

Dhr. Wijnandts
Almelo, Maart 2009

 

Velumount team,

Eerste twee weken veel last van mijn keel gehad, vooral s’morgens, bij het verwijderen, had ik het gevoel dat de beugel bleef vast plakken en elke keer een stukje huid uit mijn keel meenam. Dit heb ik opgelost door s’avonds ippenbalsem op het verhoogde stuk van de beugel te smeren. Dit ging wonderbaarlijk zo goed, dat ik na een week geen last meer had van mijn keel. Nu  heb ik geen problemen meer met de beugel en als ik hem in doe, voel ik hem naar 5 minuten al niet meer. S’morgens word ik beter uitgerust wakker en mijn vrouw slaapt ook weer de hele nacht door. Namens mij (en mijn vrouw) nog heel erg bedankt voor jullie hulp.

Met vriendelijke groet
Jan-Allard Hoekstram, Maart 2009

 

Hallo Velumount team,

Ik ben na een aantal jaren van oververmoeidheid en onbegrip in aanraking gekomen met de Velumount beugel. In de eerste drie weken van het dragen van de beugel was mijn keel continu ontstoken. Dit woog echter niet op tegen het voordeel dat ik heb ervaren! Ondanks dat ik nog licht snurk en (sterk in aantal verminderde) apneu’s heb, voel ik mij goed uitgerust ’s morgens. Ik heb nu aan zes uur slaap genoeg.

Ik heb overdag niet meer de neiging om te slapen, kan mij beter concentreren en heb geen hoofdpijnklachten meer. Zelfs mijn “kaakklem” en misselijkheid zijn verdwenen. Ik ben een ander mens geworden en herken mijzelf weer zoals ik vroeger was!
Hoewel hierover geen vragen zijn opgenomen in het formulier, wil ik aangeven dat ik uitermate tevreden ben over de klantvriendelijke benadering van uw medewerkers.
Hartelijk dank hiervoor!
Vriezenveen, Mevr. A. Benus
Maart 2009

 

Hallo,

Ben heel tevreden over Velumount, klant vriendelijk en deskundig
Weerselo, Dhr. Beld
Maart 2009

 

Beste Velumount team,

Voorheen werd ik snachts vaak wakker gemaakt,omdat ik te hard snurkte
(soms een por in de zij).Dat is nu allemaal verleden tijd geworden,dankzij Velumount .

Ik vind het jammer dat ik het niet eerder ondekt heb.

Dhr. v. Zetten
Januari 2009

 

Geacht Velumount team,

Ik was van plan dmv een email te bedanken maar ik heb enige tijd gewacht om helemaal zeker te zijn van het resultaat. Jullie toegezonden enquete heeft mijn plan doorkruist en stuur nu alvast mijn bevindingen.

Ik kan echter stellen dat de Velumount beugel geweldig is en kan er niet meer zonder.

Voorheen had ik , als ik opstond, last van keelpijn en was ik bij het praten schor. Dit is echter verleden tijd en voel me bovendien meer uitgerust en fitter, sinds ik de beugel draag. De Velumount neem ik overal waar wij verblijven mee naar toe. De nachtrust verloopt voor mij en eveneens mijn man beter dan voorheen. Ook op vakantie kan men nu niet meer tegen mij zeggen “wat maak jij een herrie ’s nachts”.

Daarom dank ik u voor de goede en prettige begeleiding en heb reeds diverse mensen op de hoogte gebracht van  het bestaan van de Velumount beugel. Nogmaals mijn dank en veel succes toegewenst om andere probleemslapers hier ook mee gelukkig te maken.

Met vriendelijke groeten,
Mevr. Martina Dijkstra-Schouw
Monster, 2008

 

Hallo,

Na 20 jaar onverklaarbare vermoeidheid ( vaak werd het helemaal op psychisch gegooid), heb ik een slaaponderzoek gehad. Hieruit kwam een milde vorm van slaapapneu naar voren, gemiddeld een hapering van 14 keer per uur.

Na doorverwijzing naar de KNO arts kwam ik via hem bij de Velumount terecht.
Het is gewoon verrassend, uren goed te kunnen slapen en een stuk uitgeruster op te staan.

Lidia Janse-Speek
Hengelo (ov), Juni 2008

 

Goedenmiddag,

Ik ben 2 keer op consult geweest, het is bij mij echter niet gelukt om met het product om te gaan. Ik kan het niet in krijgen en ik krijg er een zere keel van.

Mevr. Smoes
Harbrinkhoek, Mei 2008

 

Hallo,

De Velumount heeft vooral bijgedragen aan een goede nachtrust van mijn vrouw. Door mijn beugel slaapt zij een stuk beter. Zelf ben ik blij dat ik van mijn snurken af ben en wel op een makkelijke manier, zonder medische ingrepen. Was het in het begin wat lastig in gebruik, nu is het een routine handeling.

Dhr. Koopman
2008

 

Beste Velumounteam,

Ik ben de Velumount gaan gebruiken vanwege de goede ervaringen van anderen. De reden was dat mijn vrouw problemen ondervond van mijn gesnurk. Ik wist van haar dat ik last had van apneu. Zij vond dit “eng”maar ik had er zelf geen last van, DACHT ik! Nu ik de beugel gebruik heb ik pas door wat voor een verschil het maakt. Ik ben nu echt uitgerust na het slapen en ook mijn vrouw kan weer van een goede nachtrust genieten. Dus iedereen blij!

Dhr. W. Valk
Almelo,  2008

 

Hallo Velumount,

Mijn verwachtingen naar de Velumounts snurkbeugel waren hooggespannen na het lezen van het artikel in de krant over snurkproblemen. Na een workshop in juni en een nacontrole ben ik de beugel intensief gaan gebruiken. Helaas heeft het mij nog niet geholpen. Of beter gezegd mijn partner kan nog steeds niet rustig slapen. Vooral bij het slapen op de rug heeft de beugel bij mij totaal geen effect. Wat de oorzaak daarvan is weet ik niet. Hebben drinken, roken manier van slapen of andere zaken invloed op het effect? Ik zou graag deze ervaringen met lotgenoten willen delen op de site. Misschien kunnen zij mij tips geven die tot een verbetering van het resultaat kunnen leiden. Ik hoop op die manier toch nog een oplossing te vinden voor mijn snurkprobleem waar ik graag van af wil.
Samen zoeken naar een oplossing zou ik erg op prijs stellen.
J.t.B, Borne
Juni 2008

 

Velumount team,

Sinds ik de Velumount beugel draag, slapen we weer in één bed en dat is me heel wat waard.

Groeten, Ine Schreurs
April 2008

 

Beste Velumount mensen,

Na lezen internetpagina Velumount nieuwsgierig geworden, echter enthousiast geraakt door resultaat familie-lid.

Wordt inderdaad meer uitgerust wakker en start de werkdag fitter.

Dit is een uitvinding!
April 2008

 

Beste Velumount mensen,

Ik heb eind december 2007 deelgenomen aan de Velumount workshop. Ik snurk maar bovenal heb ik apneu’s. Ik slaap met een CPAP apparaat maar ik wou graag een alternatief proberen, met name ook voor de vakanties.
De workshop ging heel goed, het in en uitbrengen van de beugel ging probleemloos. De tweede nacht na de workshop ben ik gaan slapen met de beugel en ik snurkte niet meer en nog veel belangrijker voor mij, ik had geen apneu’s meer, ik werd ook daadwerkelijk uitgeruster wakker ’s ochtends. Helaas werd de werking na ca. 5 weken iets minder en dat is de reden dat ik nu ook gebruik ga maken van een gratis nacontrole. Waarschijnlijk is de beugel iets verbogen, wat ik zo niet kan zien, waardoor de werking iets minder is geworden.
Ik wil de beugel heel graag blijven gebruiken ipv het CPAP apparaat, daarom ga ik zeer binnenkort naar de nacontrole om de beugel weer te optimaliseren. Ik vind het fijn dat je bij Velumount dus ook na de workshop nog terecht kunt en begeleid wordt. Hun doel is dat de klant snurk- en apneu vrij is en zal blijven.

Met vriendelijke groet,

Dhr. J. Eertman
Ootmarsum, Maart 2008

 

Geachte Velumounttherapeuten,

Het is nu ruim 3 maand geleden dat ik bij jullie was om me zo'n ding aan te laten meten: de snurkbeugel.

"Wat een uitvinding; ideaal; is me wel 1000 euro waard" dat zijn niet mijn woorden, maar die van mijn vrouw.

En dat, toen ik de afspraak maakte nog zei, "als het niks is, dan doe het maar niet, want ik vind de aanschaf wel vrij duur.

Dat zegt op zich al genoeg dus. Maar hoe zijn mijn ervaringen?

Ik kwam er toe om naar Vroomshoop te rijden, na het lezen van een stuk in de Tubantia. Eerst niets mee gedaan, maar toen mijn vrouw steeds meer problemen kreeg om de slaap te vatten, bedacht ik me, zij is niet de oorzaak, maar ikzelf met mijn gesnurk, dus ik moet daar iets aan gaan doen.

Toen ik de snurkneugel aangemeten kreeg dacht ik, dat lukt me nooit om daarmee in slaap te vallen. En dat moet ik nu elke nacht in hebben. Alleen al de gedachte aan zoiets achter in mijn mond, bezorgde me al spontaan keelreflexen. Tot ik me bedacht; tja iemand die voor het eerst een kunstgebit krijgt aangemeten, of een bril, zit met hetzelfde probleem en je ziet die mensen overal om je heen. Het zal dus doodgewoon betekenen een kwestie van doorzetten. Dat kan ik ook.

In het begin had ik nog enige moeite met het inbrengen, dat wil zeggen, de ene keer lukte het direct en andere keren deed ik dezelfde handeling, maar lukte het pas na enkele pogingen. Je moet er even slag van krijgen en nu gaat het probleemloos. Zoals gezegd al ruim 3 maand lang. Elke avond in, ik weet al niet anders meer.

En ik gebruik nog steeds dezelfde beugel, ik heb hem zelfs nog nooit gecorrigeerd. Ik heb het idee dat ik 's-morgens meer uitgerust wakker wordt. En mijn vrouw slaapt ook weer als een roos.

Ik zou het iedereen willen aanbevelen.

met vriendelijke groet,
Theo Kamphuis
Enschede, Maart 2008

 

Hallo Velumount team en Jet Marsman,

Toen ik uw artikel over de Velumountbeugel in de Tubantiakrant las was ik zeer geinterresseerd . Want na lange tijd alleen geslapen te hebben , zag ik nu een mogelijkheid om deze situatie weer te veranderen .

De workshop was prettig en in een gemoedelijke sfeer werd de beugel aangemeten en meteen uitgeprobeerd om hem in te brengen .

Mijn vrouw en ik zijn zeer tevreden want ik slaap weer muisstil en ik produceerde giganties veel decibellen .

Wel moet ik erbij vertellen dat de beugel bij mij alleen werkt als ik op mijn linkerkant ga slapen , mijn geluk is dat ik s,morgens als ik wakker word nog steeds in de zelfde houding lig . ik heb reeds contact gehad om deze situatie te laten bekijken wellicht kunnen ze dit ook nog veranderen , want mijn favoriete slaaphouding is rechts . De problemen met vakantie zijn nu ook voorbij zoals 2 hotelkamers en samen in een caravan .

Bij deze onze hartelijke dank .

Henk Tijhuis
Rijssen, Februari 2008

 

Een mooie oplossing

Sinds ik velumount  gebruik slaapt mijn vrouw weer rustiger en ik zelf ook uiteraard. Het is een mooie oplossing voor zware snurkers, en het went snel om de beugel te plaatsen. Voor ons een prima  uitvinding. !!!

Dhr. de Roo
Februari 2008

 

Goedemorgen Velumount team,

Ik heb in oktober 2007 deelgenomen aan één van jullie workshops en ben nog een paar keer terug geweest voor nacontrole om het één en ander

aan te passen aan de beugel. Ik kan zeggen, het werkt prima, ik snurk nog heel licht maar zo weinig dat mijn vrouw weer naast me ligt.  Ik doe de beugel echter pas in de loop van de nacht in aangezien ik schijnbaar in het begin van de nacht niet snurk, maar pas vanaf een uur of 4 's ochtends.

Ik ben zeer tevreden over het resultaat van een toch zo'n simpel uitziende beugel. Ik kan het zeker veel mensen aanraden.

Heel veel succes verder met jullie beugel.

Groeten, Dhr. Siemerink
Februari 2008

 

Geen last van moeheid

Omdat ik al zo’n 5 jaar last had van vermoeidheid en in 2007 een paar maal met ademnood wakker werd, kwam ik na de huisarts bij de KNO-arts terecht. Na enkele onderzoeken bleek het apneu te zijn (indexcijfer 30). Nu waren er een paar opties om er wat aan te doen, waaronder het proberen van een Velumount-slaapbeugel. Daarom gebeld om mee te willen doen met een Velumount-workshop. Derde week november was het zo ver en heb ik in Vroomshoop meegedaan aan zo’n workshop. Ik kwam als laatste binnen, omdat ik me bijna verslapen had :-). We waren met z’n vieren, alleen moest 1 persoon na ruim een uur afhaken, omdat hij zo’n beugel niet kon verdragen. Hij had een keelreflex waardoor die constant braakneigingen had. In mijn ogen gaf die het wat snel op, maar goed, daar kan ik verder ook niet over oordelen. Dit was trouwens nog maar 1 keer eerder voorgekomen! Na het maken en passen van 3 beugels, film kijken e.d. ging ik om 11:30 uur met een goed gevoel naar huis. Ik had wel iets een rauwe keel, doordat de beugels wel 15 maal in en uit waren geweest, maar ik had wel het idee dat dit kon gaan helpen.

De eerste 2 nachten had ik de beugel niet gebruikt, doordat ik wat te veel gegeten/gedronken had, waardoor ik braakneigingen kreeg toen ik de beugel in wilde brengen. De dag erna weer geprobeerd en het inbrengen ging toch wel aardig.

Toen ik de volgende dag wakker werd voelde ik me bijna als herboren! Ongelooflijk, geen last van moeheid of druk op de borstkast (had ik regelmatig last van). Ik heb er nu zo’n 85 nachten mee geslapen en voor mij is er een nieuwe wereld opengegaan. Zelfs bij de sport viel het velen op dat ik zo fit was. Zo fit had ik me al sinds pakweg 2002 niet meer gevoeld!

Of door de Velumount nu ook mijn apneu verminderd/verdwenen is, weet ik nog niet. Ik moet nog een afspraak met de KNO-arts maken om nogmaals te onderzoeken hoe mijn index-cijfer er nu uitziet. Al met al zijn mijn eerste ervaringen met de Velumount zeer positief. Het zou mij niets verbazen dat veel apneu-patiënten hun CPAP aan de kant kunnen schuiven en over kunnen stappen op zo’n slaapbeugel.

Dhr. Brunink
Februari 2008

 

Een tevreden man

Ik werd door mijn man aangezet om informatie te vergaren over een krantenartikel omtrent de Velumount. Het zou eens tijd worden dat ik (wederom) iets zou doen aan mijn snurken. Naast een neusspray en een neusvleugelspreider van de plaatselijke drogist, had bijna in 2003 een operatie ondergaan waarin ik de onderste neusvleugel zou laten weghalen. De KNO-arts zei tijdens zijn vooronderzoek: “U heeft goede kamers, maar wel dik behang”. En: “Uw snurkgeluid komt uit neus- én keelholte vandaan”. De operatie ging - gelukkig maar - door omstandigheden niet door. Nadat we ons derde kind kregen werd het snurken volgens mijn man er alleen maar erger op.

De workshop in Vroomshoop was een prettige bijeenkomst van vier mensen, waarin de tijd wordt genomen om alles goed te verduidelijken en de individueel aangepaste beugel goed passend te maken. De een naar de andere beugel werd gemaakt, als bleek dat die toch niet goed was. Toen ik de beugel in kreeg was het wel even wennen. Toch kon ik op dat moment met de beugel in nog wel wat snurkgeluiden maken.

Ik heb de beugel - op uitzondering van de nacht net na de workshop - trouw gedragen. Mijn huig deed de eerst 4-5 weken wat pijn tijdens het slikken. Dat kwam waarschijnlijk door de voortdurende keelontstekingen die ik had. De laatste week heb ik de beugel nog nauwelijks gevoeld. Ik slaap net zo vast als altijd, snurk (met beugel in) nog wel een beetje af en toe, ben meer uitgeslapen, heb geen droge mond meer, heb geen griep opgelopen, heb geen ademstops meer en bovenal heb ik een tevreden man. Hij wordt nog wel regelmatig gestoord in zijn (lichte) slaap door onze kinderen van 1, 3 en 5 jaar, maar niet door mij!

Petra
December 2007

 

Hallo,

Ik werd doorverwezen naar Velumount door mijn KNO arts van Twenteborg ziekenhuis te Almelo omdat ik last had van snurken en slaapapneu. De workshop vond ik prettig en alles verliep heel goed ik kon de beugel gelijk goed verdragen. Ik ben die zelfde nacht de beugel gaan dragen en ook dit ging erg goed. Als ik de Velumount beugel draag dan snurk ik niet meer, ook de apneus worden niet meer opgemerkt door mijn vrouw, ik heb dit echter nog niet laten testen door de KNO arts middels een registratie. En het geldt ook voor mij dat ik daadwerkelijk uitgeruster wakker wordt ’s ochtends. Kortom ik ben zeer tevreden over de  beugel en ik zal hem zeker in de toekomst blijven gebruiken. Bedankt!

Dhr. Gerritsen
Almelo, November 2007

 

Hallo Beste mensen van Velumount.

Tot mijn spijt moet ik u mededelen dat ik de beugel niet meer gebruik. Ik heb het een paar dagen uit gehouden maar ik kreeg zo`n pijn in de keel- borst en buik van het kokhalzen dat ik heb besloten om het niet meer te gebruiken. Ik dacht eerst dat ik er een hart probleem bij had maar dit was gelukkig niet zo. Ik heb er persoonlijk niet veel plezier van gehad want ik snurkte ondanks de beugel nog steeds en ik had ook nog wel apneu`s maar wel in iets mindere mate. Ik heb geen gebruik meer gemaakt van de gratis nacontrole om te kijken of er misschien nog het een en ander aan de beugel verbogen moest worden, want ik kwam tot de conclusie dat het voor mij gewoon niet geschikt is. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het bedrag € 350.- ook veel te hoog vindt helemaal omdat ik het zelf moest betalen aangezien het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Ik hoop dat ik zo eerlijk genoeg ben geweest en dat er toch veel mensen gebruik van jullie diensten mogen maken en wens jullie veel succes met de beugel.

Met vriendelijke groet B.Niks
November 2007

 

Prachtig idee,

Het is een prachtig idee maar ik kan er niet mee slapen. Doordat ik constant moet slikken kan ik de slaap niet vatten. Het is voor mij dus een duur apparaat om niet te kunnen slapen.

Dhr. Munster
Oktober 2007

 

Beste Velumount,

Ik wil graag even reageren op het gebruik van Velumount. Het gaat heel goed met het inbrengen en voel niet meer dat er iets in de mond zit. Het snurken is verleden tijd mits je het maar inbrengt.
Wat mij is overkomen tijdens een weekendje weg, stom vergeten Velumount mee te nemen met als gevolg snurken, niet goed geslapen en mijn vrouw wakker liggen.

Het bewijst toch dat dit de oplossing is tegen snurken. Wij zijn zeer blij met Velumount.

Groeten Gerard en Ria Scholten.   
Oktober 2007

 

Beste Velumount,

Ik las in de krant een artikel over Velumount en dacht dat probeer ik. Ik kende een verhaal van iemand die geopereerd was, zonder resultaat, dus dat vond ik geen optie.
De workshop vond ik prettig. Tijdens de workshop voelde ik me wat benauwd tijdens het inbrengen, maar ik kreeg hele fijne en rustige begeleiding. Ik ben er meteen de eerste avond na de workshop mee gaan slapen en ik vind het super. Ik slaap er nu iedere nacht mee en ik snurk niet meer. De eerste tijd voelde ik me meer uitgerust overdag, nu ben ik daar meer aan gewend, dus valt het minder op. Wel had ik eerder altijd en “dip” rond 12 uur, dat heb ik nu minder. Ongelooflijk wat zo’n simpel draadje kan doen!
Ik heb wel de vorm wat verbogen, maar ik heb dan ook een afspraak gemaakt voor een nacontrôle, zodat de vorm weer wordt bijgesteld.

Mw. Nieuwenhuis
September 2007

 

Hallo,

Ik gebruik Velumount vanaf de eerste nacht sinds ik de workshop in juni heb gevolgd, maar nu af en toe een nacht niet. Dit komt omdat ik heb nog wat last van slijmvorming, maar daarvoor ga ik naar mijn KNO-arts. Mijn KNO arts is inmiddels ook zeer geïnteresseerd en enthousiast over Velumount en gaat ook zelf binnenkort een workshop volgen met een aantal van zijn patiënten! Ik was een hele zware snurker. Wanneer ik Velumount draag, snurk ik niet meer. Ik word zeer zeker fitter wakker ’s ochtends. Het in -en uitdoen van de Velumount gaat zonder problemen, al ben ik er soms wat ruig ermee, waardoor de vorm soms iets veranderd. Maar ik kan hem aan de hand van het mastermodel goed in de vorm terug buigen. Ik zal Velumount zeker blijven gebruiken in de toekomst en kan het ook iedereen die snurkt aanraden!

Dhr. Frits Hasselo, Nijverdal
September 2007

 

Hallo Velumount team,

Ik vind de Velumount helemaal super! Ongelofelijk wat één zo’n draadje kan doen! Ik snurk helemaal niet meer en ik ben veel beter uitgerust wanneer ik ’s ochtends wakker word.
Ik deed 11 juli 2007 mee aan een workshop van Velumount. De workshop vond ik erg duidelijk en heb ik als prettig ervaren. De eerste nacht heb ik niet goed geslapen, omdat mijn keel nog wat gevoelig was na de workshop. Ik heb mijn keel toen een nacht rust gegeven en sinds de derde nacht draag ik Velumount iedere nacht. Inbrengen gaat erg goed, ik ben er inmiddels helemaal aan gewend. Ik blijf Velumount zeker in de toekomst gebruiken! Een paar collega’s van mij heb ik ook nieuwsgierig gemaakt naar Velumount.

Mevr. H. van Buuren, Wierden
Augustus 2007

 

Eindelijk rust!

Na vele, vele jaren eindelijk een goede nachtrust... voor mijn vrouw! Want, ik snurk niet meer. Ongelooflijk wat een "eenvoudig beugeltje" een einde heeft gemaakt aan een lange periode waarin mijn vrouw me in een zijligging moest duwen (hielp maar even), talloze oordopjes versleet (temperden het aantal decibels maar enigszins), de aanschaf van een antisnurk kussen weggegooid geld bleek en we de caravanramen 's nachts sloten omdat we bang waren dat de buren op de camping illegale houtkap vermoedden!

Aan dat alles is een einde gekomen na het volgen van een workshop in het Velumount aanpassings centrum te Vroomshoop. Daar werd, op zeer deskundige wijze, de Velumount aangemeten en al na 2 uur stond ik buiten met een "kostbaar" doosje waarin een paar exemplaren die ik zonder al te veel moeite zelf kon inbrengen.

Vanaf de eerste nacht snurkte ik niet meer en na enkele dagen was ik geheel gewend aan het beugeltje.

Nog 1 keer bracht ik een bezoek aan het Velumount aanpassings centrum voor een minimale aanpassing en nu, 3 weken na het aanmeten van de Velumount, kan ik naar waarheid dit bericht "Eindelijk rust!" op de site zetten.

Dhr A.M.H. Wisselaar
Vroomshoop, Juni 2006

 

Beste mensen,

25 april 2007 om 13.00 uur reed ik met gemengde gevoelens naar het Fysiotherapie
centrum te Vroomshoop. Wie zou mij in mijn 68e levensjaar nog van het snurken kunnen genezen? Om 17.00 uur reed ik weer terug naar Almelo na een geweldige middag!

Aardige mensen daar in Vroomshoop. Geweldige motivatie bij het gehele Velumount team. Mijn ervaring in één woord: Fantastisch!
Het aanmeten van de Velumount beugel ging probleemloos. Ook het zelf inbrengen van de beugel ging na enkele pogingen goed.

Vanaf 25 april slaap ik zonder te snurken. Mijn vrouw blij en ik voel me er heel goed en fit bij. Op vakantie in Oostenrijk, met vrienden, was ik niet meer de storende snurkende nachtbraker.

Een “eenvoudige” beugel zorgde bij mij voor een eenvoudige oplossing van een jarenlang probleem.

Bedankt voor het mogen meedoen aan de workshop.
Ik zal voor jullie een goede ambassadeur zijn.

Ben Oude Elferink
Almelo, Juni 2007

 

Goedemorgen Velumount team,

Geweldig! mijn vrouw snurkt niet meer
Na een week vakantie, heeft mijn vrouw vannacht voor het eerst de Velumount beugel gedragen, het was zo stil dat ik er zelf onrustig van geslapen heb, zo onwerkelijk was het dat het zo rustig naast me was! Ik was eerst een beetje sceptisch omdat mijn vrouw al zo veel producten geprobeerd had en meerdere onderzoeken in het ziekenhuis heeft gehad, maar ik ben na de afgelopen rustige nacht overtuigd!
Hartelijke groeten

De workshop was zeer interessant en de begeleiding van de trainers was geweldig. Ik had ook het geluk dat de uitvinder Arthur Wyss aanwezig was bij de workshop, erg fijn om hem ontmoet te hebben. En dat de beugel na de eerste nacht al zo goed werkt is ongelofelijk.
Velumount team, heel erg hartelijk bedankt.

Mevrouw van Ommen
Markelo, Juni 2007

 

Hee hallo,

De velumount beugel is fantastisch.

Ik heb er geen last meer van en het inbrengen gaat probleemloos. Soms moet ik de beugel een
beetje bijbuigen, geen probleem. Er gaat toch niets boven samen slapen mét je vrouw, ik merk het verschil vooral in wakker worden.  's morgens uitgeruster en daar waar ik voorheen 12 keer de wekker liet snoozen is dat nu nog maar 1 keer en voldoende om op te staan.
 
Ik vertel iedereen die het weten wil over de wonderbeugel en geef het webadres aan de snurkers die ik spreek.
Groetjes,

KJ uit Harderwijk,
Juni 2007

 

Hallo Velumount team,

Nog voordat we op vakantie zijn toch nog gauw even een reactie en onze ervaringen over Velumount. Wij zijn zeer tevreden met de beugel van Velumount en zullen hem zeker mee nemen op reis.Het inbrengen gaat uitstekend en heb er de hele nacht geen last van. Het resultaat is niet snurken, goed slapen en daar door ‘s morgens goed uit gerust zowel voor mezelf en Ria. Ik kan ook zeker spreken voor mijn zwager die ook bij de workshop aanwezig was, hij heeft dezelfde ervaring en wil er nog aan toevoegen dat hij de opzet van de workshop zeer professioneel en informatief vond. Wij zijn heel enthousiast en zullen dit naar anderen uitdragen.

Groetjes Gerard en Ria Scholten
Wierden, Mei 2007

 

Mijn ervaringen met Velumount.

Workshop
De workshop was zeer instructief.
Het inbrengen van Velumount (ook de eerste vergeefse pogingen) gaven een reactie die je kunt verwachten als er iets achterin je keel komt dat je niet kunt doorslikken. Dat was dus onaangenaam maar ik aanvaardde het als onvermijdelijk om het gestelde doel te bereiken. Dat was dus een kwestie van even doorzetten.
Ervaringen thuis
De eerste avonden had ik enige moeite met het inbrengen, maar het lukte steeds en geleidelijk ging het beter en verminderden ook mijn reacties op het inbrengen.
Het lukt beter naarmate het meer routine wordt en ik er meer aan gewend raak. Het effect van een betere nachtrust is iedere keer weer de stimulans om er mee door te gaan.
Betere nachtrust, geen adempauzes meer
Mijn vrouw, die ‘s nachts nogal eens wakker ligt, heeft geen adempauzes meer bij mij gemerkt. Voorheen was dat meerdere malen per nacht. Zelf merk ik dat ik dieper slaap en tijdens de slaap beter uitrust. Dat merk ik soms al als ik op tweederde van de nacht wakker wordt en het niet erg zou vinden als ik dan op zou moeten staan. Overdag voel ik me ook fitter dan voordat ik Velumount gebruikte. Ook ’s avonds.
Conclusie
Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gekregen de workshop bij te wonen en Velumount te gaan gebruiken. Ik heb er veel baat bij. Ik kan het iedereen aanraden die last heeft van onvoldoende nachtrust en van adempauzes in de slaap.
Vervolg
Ik ga over een paar dagen een maand op vakantie en neem de Velumount beugels dan mee. Te eniger tijd daarna zal ik contact opnemen met het Fysiotherapie Centrum in Vroomshoop om te overleggen hoe van de best werkende beugel kopieën kunnen worden gemaakt.

Maarten Vunderink
Borne, Mei 2007

 

Geachte Velumount team,

De workshop is, alleszins meegevallen, ook dank zij de vriendelijke en meelevende opstelling van het gehele team. Ook het in de mond houden van de beugel valt nu wel mee. Na het inslapen ervaart mijn vrouw daadwerkelijk minder gesnurk en geen apneu meer. Ondanks  de oefening om de beugel in te brengen blijft het inbrengen nog steeds een beetje moeilijk. Lukt het niet na een paar maal proberen dan stop ik en probeer het later nog eens. Meestal gaat de beugel in een keer op de juiste plaats. Ook het advies dat de beugel om de lippen vast moet zitten en niet naar voren mag schuiven is een goede methode om te testen of de beugel op de juiste plaats zit. Verder ben ik ervan overtuigd dat dit een goed middel is tegen snurken, hetwelk  makkelijk mee te nemen is op reis, op vakantie of op een logeeradres.

Met vriendelijke groeten en dank voor het mogen meedoen aan deze workshop verblijf ik,

Hoogachtend F.van Delft,
Soest, Mei 2007